Mmm, december je tukaj in z njim vonj po praznikih.
Obstaja še kaj, kar praznike bolje opiše kot medenjaki? Da si boste decembrsko vzdušje pričarali sami doma, vam spodaj predstavljamo recept za domače medenjake.
Sestavine:
- 50 dag moke,
- 1 čajna žlička sode bikarbone,
- 15 dag masla,
- 15 dag sladkorja v prahu,
- 2 jajci,
- 15 dag medu,
- Ščep cimeta.
Postopek:
Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga damo v vrečko ali folijo. Testo pustimo počivati 1 uro ali več v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 12 minut. Pečene in ohlajene nato hranimo v dobro zaprti posodi.
In še namig, kako se lotiti peke prazničnih medenjakov:
Zavrtite si božično playlisto, skuhajte si božični čaj ali kuhano vino in zraven zaplešite. Prazniki bodo takšni kot bodo, glamurozne in zabavne pa si jih moramo narediti sami.
Comments