#farmtotable Dan slovenske hrane (18. november) in tradicionalni slovenski zajtrk: Pomena tradicionalnega slovenskega zajtrka bi se morali zavedati vsak dan.
V ozadju obeleževanja tega dne je namreč ozaveščanje ljudi o pomenu lokalno pridelane hrane in posledično podpora slovenskim, lokalnim, kmetom, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam.
Projekt spodbuja, da se živila za TSZ (med, maslo, mleko, kruh in jabolko ali drugo sveže ali suho sadje brez dodanega sladkorja) kupi čim bližje, s čimer se krepi spoštovanje do lokalno pridelane in predelane hrane in spodbuja kratke nabavne poti »od njive do krožnika«, ki varujejo in ohranjajo okolje.
Na ta dan postrežemo tradicionalna živila zajtrka, kot so med, maslo, mleko, kruh, jabolka ali drugo sveže in suho sadje.
Se še spomnite zajtrkov v našem resortu, ko smo vam postregli z belokranjskimi dobrotami?
Dober tek!
Comments